De gezinscaravan

Een van de andere caravans van Juul van La Gitana, is Rafi. Rafi is een Chateau uit 1977. Ik heb een zwak voor dit soort Chateaus, maar dat is geheel te wijten aan het feit dat ik er mijn zomers tijdens de pubertijd in doorbracht.

Anyway, het verhaal van Rafi. Juul vertelt: ‘De caravans die een make over krijgen moeten niet alleen mooi worden, maar ook geschikt voor de verhuur. Kasten onder het bed voor wisselsetjes lakens en schoonmaakspullen. Niet teveel losse items.

Bij iedere caravan komt eigenlijk als vanzelf een pimpidee opborrelen. Rafi moest een stapelbed, dat was duidelijk. En dan eentje waarbij je op het onderste bed nog kan zitten en waarbij het bovenste bed niet voor het raam zit.

En als je met zijn vieren in de caravan past, moet er ook een extra kast komen. Opbergruimte is dan wel handig….dus komt er een hoge kast en extra draadmanden die je uit kunt schuiven (Ikea en superhandig!) onder het bed.

Rafi had heel erg veel randjes en hoekjes, help! Eerst gronden, daarna nog minimaal 2 keer lakken….dat wordt en hels karwei!. We hebben een verfspuit aangeschaft voor deze klus. Die doet natuurlijk niet helemaal wat je ervan verwacht (bij mij dan ;-), maar ik kon de verf er wel heel snel mee opbrengen en daarna uitsmeren met roller en kwast.’

Ik heb zelf ook geen goede ervaringen met een verfspuit in de caravan. Wat zijn jouw ervaringen hiermee?