Droom op wielen

Na jaren roepen dat het haar zo leuk leek om een eigen caravan te hebben, kwam het er 1,5 geleden eindelijk van.
Noortje en haar gezin ,Joris (37), Jasmijn (8), Lieve (6) en Kaatje(3), hadden enigszins moeite om een 5-persoons caravan te vinden, maar vonden een Adria in topstaat in een dorp verderop.
Er was geen tijd meer om voor het eerste caravanavontuur al te gaan pimpen. Het enige wat er gedaan moest worden was het inbouwen van een stapelbed. Noortjes vader werd opgetrommeld en kon met behulp van de Caravanity tips prima uit de voeten.
Vervolgens kreeg de Adria een proefrit in originele staat van 4 weken door heel Nederland.
Het caravannen beviel zo goed dat ze besloten de Adria helemaal naar eigen smaak te maken.
Het kriebelde aan alle kanten om te mogen beginnen met pimpen.

Waar normaal gesproken iedereen begint met verven, begon Noortje als eerste met de gordijnen. Zo snel mogelijk die muffe oude dingen eruit en frisse exemplaren erin. Voor iedereen die niet tot nauwelijks ervaring heeft met gordijnen naaien, Noortje kan je gerust stellen, het stelt niet veel voor. Iedereen kan dit.
Verven was een mega klus (logisch met zo’n oppervlakte), daar zitten flink wat uurtjes in. Maar wat een gigantische metamorfose is het geworden. De caravan lijkt veel ruimer!
Het vloertje is met de super handige A4 methode weer helemaal als nieuw.

En de ramen kregen zelfs ‘horren’. (Niet geheel onbelangrijk als je net als ik totaal niet van muggen houdt.)
Hier de DIY tip van Noortje; ‘Ik heb een lap geknipt die net iets groter is dan het raam, aan alle kanten omzoomd met biaisband en in de hoeken lusjes genaaid. Ik heb op alle 4 de hoeken van de ramen haakjes gedraaid in de wand van de caravan en daar de lap aan vastgemaakt door de lusjes om het haakje te doen. Zo komt de lap strak voor je raam te zitten en kan het er geen ongedierte meer naar binnen.’

Wat in het oog springt is de tafel van multiplex. Stoer, robuust en zeer stijlvol. Ook dit was een fluitje van een cent voor vaders.
Ook moeders heeft haar aandeel gehad in de caravan. Een te gekke sprei heeft zij gemaakt om het geheel af te maken.
De aankleding van de Adria is wel aan Noortje besteed. Dat was ook het allerleukste om te doen, zegt ze zelf. Noortjes interesses liggen bij Interieur styling, fotografie, haken/breien en reizen. Een topcombi wat je hieronder terug kunt vinden in de foto’s van haar reispaleis.

Al met al was het best een klus deze make-over, maar ze heeft er met heel veel plezier aan gewerkt en is ontzettend blij met het resultaat. Hopelijk gaat Noortje samen met haar gezin nog veel mooie herinneringen mee maken. Komend seizoen gaat deze prachtige Adria in elk geval mee op avontuur in Slovenië.
Nou, hier durf je de weg wel mee op ?, wat is het een beauty geworden!