DIY: Wrap Je Caravan

In de meeste gevallen geef ik mijn caravans aan de buitenkant een kleurtje met goeie verf en roller. Maar soms wil je iets extra’s, iets bijzonders. Of je hebt een lelijk stuk beplating wat je zo graag anders zou willen zien. Om dit mooi te krijgen zou een wraprand de ultieme uitkomst zijn.

Onder de plak

Deze Wilk caravan had aan beide kanten aan de onderkant van de beplating wat krasjes, putjes en er was her en der wat met kit gesmeerd. De rest was allemaal strak, maar dat maakte de caravan niet bepaald mooier.

Michael van Onder de plak bestickering uit Zwanenburg had mij al overtuigd toen ik Benjo Wilczynski’s waanzinnig mooie camper zag het op het pimpfestival in 2019.

Finishing touch

Ik heb contact gezocht met Michael en hij kon de Wilk wel voorzien van een prachtige ‘finishing touch’ wrap rand. In zijn studio in Zwanenburg heeft hij zowat iedere denkbare kleur op voorraad om je caravan/camper (of bakfiets, keuken, auto etc) te kunnen wrappen. En je caravan of camper kan er lekker warm en droog binnen staan.

Een rand van 12 cm zou alle oneffenheden mooi bedekken. En er werd gekozen voor de kleur: Iron grey. Deze past mooi bij mijn Early Dew streep die ik al had geschilderd.

Michael in actie met mijn Wilk caravan.
Michael in actie met Benjo’s camper. De witte camperbus krijgt een wel heel stoere look.

Strak resultaat

Het grote voordeel van wrappen is dat je geen droogtijd hebt. Je kunt het gewoon wassen en het beschermd je lak. Verf kan in de loop van de jaren gaan afbladderen, maar wrapfolie doet dat niet. Dat is nog eens een zeer duurzame keuze om je caravan/camper te pimpen. En daarbij…strakker dan dit krijg je het met verf en een roller nooit!

Wil je meer informatie over het wrappen van je caravan, camper, fiets, auto, keuken, of wat dan ook? www.onderdeplak.nl

En kijk eens wat een gigantische make-over deze Wilk uit 1979 heeft gekregen!