Een lieve caravan

Oude en versleten vintage caravans – ze hebben zo hun charme, maar het vele klussen om hem weer netjes te krijgen is niet voor iedereen weggelegd. Dat geldt ook voor Linda en haar man – zij gingen voor een wat nieuwer exemplaar, een Chateau Caratt uit 2002. Zonder al te veel kluswerk slaagden ze erin om hem helemaal ‘eigen’ te maken.

Het eerste wat opvalt aan deze caravan, is dat hij niet geschilderd is. Waar de meeste caravan pimpers meteen met een witte kwast aan de slag gaan, vond Linda dat niet nodig. Het hout van de kastjes is al mooi van zichzelf, en past prima in de styling die ze in gedachte had. Op een paar vergeelde plankjes na bleven de verfblikken dus ver van de caravan vandaan.

MINDER OUBOLLIG

Wel werd al het textiel vervangen. Als ervaren naaister ging Linda aan de slag met de kussens en gordijntjes. De randen van het keukentje en de tafel schuurden ze naar een lichtere kleur, en beplakten ze met een gezellige houtlookfolie. Samen met de nieuwe vloer (gelegd met de A4’tjes methode), werd de caravan meteen een stuk minder oubollig.

De basis lag er, dus de caravan hoefde alleen nog leuk aangekleed te worden. Op verschillende plekken werd er een sfeervol behang aangebracht, ook op het toilet. Die lieten ze in originele staat, maar knapten hem wel mooi op zodat het helemaal in het totaalplaatje past (en daar heb je hem weer, de RUNDLIG schaal van Ikea als wasbakje!).

LIEFE

En toen was ‘ie alweer klaar! Het is een mooi geheel van lichte kleuren en vrolijke (roze) accessoires geworden. De Chateau is omgedoopt naar LieFe, vernoemd naar de dochters van Linda die nu op vakantie prins(es)heerlijk in het fijne stapelbed mogen slapen. De eerste vakantie naar Frankrijk staat al op de planning – dat wordt zeker genieten in deze mooie caravan!

Voor meer foto’s en inspiratie, volg @liefe_decaravan!