Wat te doen als je een specifiek beeld hebt van jouw ideale camper? Jack Riches en Lucy Hedges hebben er in elk geval heel veel tijd in gestoken om er een te vinden. Maar helaas slaagden ze er niet in. Te lelijk, te klein, te groot, niet praktisch, er was altijd wel wat. En dus besloten ze om er gewoon zelf een te maken.

De basis werd een Mercedes Benz Sprinter uit 2012 met nog geen 80.000 km op de teller. Ze legden er 10.000 Pond voor neer. Lucy vertaalde haar ideeën naar Sketch Up en Jack zette dit weer om naar goede CAD tekeningen en begon te bouwen. Jack is vier maanden full time bezig geweest en het kostte zo’n 8000 Pond aan materiaal. Dus, nee, dit is geen avond-projectje. Jack heeft inmiddels zijn werk gemaakt van zijn hobby, want nadat er een filmpje van deze van viral ging, kreeg hij honderden mails van enthousiastelingen die ook zo’n camper wilden hebben. Ik kan het mij in elk geval helemaal voorstellen: ik zie mezelf wel met mijn gezin op deze manier de wereld rondtrekken.

Slapen…

Genoeg zitruimte voor een spelletje of om lekker te eten…

En dat zit allemaal in deze compacte van…

The making of..

Fotografie: Tim Hall