Mega verbouwing van een dubbel asser

Linda vond moeilijk haar draai als ze op vakantie ging: in hotels vind ze het muf, ze mist haar eigen bed en slaapt ze slecht en kamperen met een tent beviel ook matig na een lekkage. Bovendien vond ze het met de kinderen een gedoe. Linda en Robin besloten om na de komst van de tweede, een caravan te zoeken. Het moest een dubbel asser (met vier wielen) worden die de nieuwe lease auto zou kunnen trekken. Robin vond ‘m en kwam op een avond met deze caravan aanrijden: groot, oud, lek en helemaal leeg.

Met een blanco canvas gingen ze aan de slag. Ze tekenden een plattegrond en plakten met tape de ideeën op de grond uit. Er moesten vaste bedden in, een toilet en een keukentje. Qua uitstraling moest de caravan een strandtent zijn en op het moment dat je binnenstapt moet het vakantiegevoel je omarmen.

Ze klusten behoorlijk lang. De jongste van drie maanden sliep zelfs in een open kofferbak, terwijl zij hun vakantiehuisje maakten. In die tijd maakten ze de buitenkant waterdicht met twee componentenlak. De oude groene randen werden vervangen door zwarte kit. De binnenkant is volledig zelf bedacht en uitgevoerd. Hoe knap! Het keukenblad is van een laagje beton gemaakt en overgoten met lak. De leuke leren handgreepjes werden gefabriceerd door een broekriem van Action. Linda en Robin maakten genoeg opbergruimte en zelfs de gewenste hoekbank werd gemaakt.

Na vier maanden klussen konden ze voor het eerst op pad. Het werd Texel. In hun droomhuis op wielen sliepen ze als roosjes.

Opbouw van de zitbank en het keukentje

Opbouw van de bedstee voor de kinderen

  

 

De slaapkamer van papa en mama

Opbouwen van de kast

Aanpak van de buitenkant. De tandem asser kreeg twee hele mooie strepen.